Nederlandse gemeenten hebben ambitieuze plannen voor groene en gezonde steden. Goede verkeersdoorstroming zonder CO2-emissie, afscheid nemen van aardgas en gebouwen energieneutraal maken, behoren tot de gekozen doelen. CO2-neutraal worden vraagt om een integrale aanpak, waarbij energiebesparing gecombineerd wordt met het opwekken van duurzame energie, zoals zonne- en windenergie. Vaak gebeurt dit met een wijkgerichte aanpak.
Begrip en steun van verschillende bij een project betrokken belanghebbenden is cruciaal voor een succesvolle uitvoering van deze transitieprojecten en voor het aantrekken van investeringen. We werken dagelijks aan projecten die niet zonder maatschappelijk draagvlak gerealiseerd kunnen worden. Wij overleggen met ondernemingen en overheden en gaan in dialoog met bewoners. Zo kunnen we alle belangen op een gebalanceerde manier in duurzaamheidsplannen opnemen.
Onze adviseurs helpen u graag op weg!
De energietransitie vraagt om gebundelde kracht: samenwerking op basis van een doelgerichte strategie, pure implementatiekracht en hoogwaardige technologie. Dat geeft vaart en creëert draagvlak voor duurzame verandering. Die gebundelde deskundigheid delen we graag in onze KennisHUB voor de energietransitie.
Aan ideeën geen gebrek voor de energietransitie. Maar wat is de beste strategie? Wat werkt, wat kost het en wat levert het op? En minstens zo belangrijk: hoe voer je het uit? Wij zoeken de talenten die denken en doen samenbrengen: van een doelgerichte strategie naar effectieve plannen én een doortastende implementatie.