Vrijwel direct nadat de gemeente Delft de brug online had gezet, toonde de TU Delft concrete interesse. De Bruggenbank heeft toen geïnventariseerd wat er nodig was om de daadwerkelijke herbestemming op de aangewezen plek mogelijk te maken. Er moest snel gehandeld worden, want op de Ghanastraat moest ruimte gemaakt worden voor de nieuwe brug.
Op verzoek van de TU Delft stelde Royal HaskoningDHV een bouwteam samen dat zorgde voor ontmanteling en inspectie van de brug. Oktober 2022 werden de brugdelen in depot geplaatst. Het projectteam van Royal HaskoningDHV maakte vervolgens het ontwerp en zorgde voor de constructietekeningen en -berekeningen om de brug pasklaar te maken voor de nieuwe bestemming. In samenwerking met de onderaannemers zorgde het bouwteam ook voor de voorbereidingen, het transport en het plaatsen van de brug.
Onlangs werden de brugdelen ingehangen en de werkzaamheden aan de brug voltooid. Het proces van de match tussen de gemeente en de TU Delft tot aan een gebruiksklare brug duurde net iets meer dan een jaar.
De Bruggenbank draagt bij aan duurzame grond- weg- en waterbouw en de circulaire economie door het hergebruik van bruggen te stimuleren. Hergebruik bespaart veel grondstoffen en draagt bij aan de klimaatdoelstellingen. De Bruggenbank is een samenwerking van Royal HaskoningDHV, Koninklijke Oosterhof Holman en Machinefabriek Rusthoven.
Neem contact op met ons Media team