Over de kunst van samen werken aan transities
Over het ontstaan, de kenmerken en het begeleiden van Levende Lerende Netwerken
Onze kijk op organisatieontwikkeling in het fysieke domein
Instrument voor maatschappelijke beweging
Visie, principes en handvatten voor programmamanagement
Een perspectief op meer effectiviteit van evaluaties
Hoe een sterk verhaal tot handelen leidt
Vijf veranderprincipes voor vernieuwing in het ruimtelijk domein
Over kiezen en uitvoeren van rollen in het publieke domein
Naar een procesmodel op inhoudelijke gronden
In onze Delphi-Dialogen denken sleutelfiguren uit de Nederlandse samenleving met elkaar na over een complex vraagstuk voor de komende 10 tot 20 jaar waar nu al belangrijke keuzen nodig zijn. Denk aan versnelling van de energietransitie, of aan de toekomst van de industrie in 2050.
De Delphi-methode is van oorsprong bedoeld om de toekomst te verkennen. De naam is gebaseerd op het ‘Orakel van Delphi’ dat goede raad gaf bij het nemen van belangrijke en moeilijke beslissingen. Het orakel werd verondersteld te zien wat aan het oog van mensen ontgaat. We hebben deze methode vormgegeven als dialoog, in een praktische werkvorm en gebaseerd op onze visie op ‘gedeeld eigenaarschap’.
Deelnemers aan een Delphi-Dialoog bieden we de gelegenheid om anoniem en in een goed gesprek eigen opvattingen te exploreren, buiten bestaande kaders te denken en zonder vooroordelen met elkaar van gedachten te wisselen. Bestuurders, ondernemers en experts uit de werelden van overheid, industrie, wetenschap en maatschappelijke organisaties vormen steeds een bijzondere en inspirerende groep van mensen. Ieder is bekend met innovatie-, strategie- en transitievraagstukken en professioneel betrokken op hoog strategisch niveau.
Er zijn tal van complexe onderwerpen die zich lenen voor een verdieping met een Delphi-Dialoog. De maatschappelijke dialoog over deze vraagstukken gaat door. We staan open voor uw ervaringen en inzichten en wisselen er graag verder over van gedachten. Wellicht wilt u zelf een Delphi-Dialoog organiseren, laat het ons vooral weten! Alleen samen kunnen we deze vraagstukken verder brengen.
In Gedeeld Eigenaarschap laten we zien hoe je samenwerking tot stand brengt om opgaven in onze leefomgeving een stap verder te brengen. Hoe actoren proactief, vroegtijdig en in gelijkwaardige verhoudingen samen hun strategische keuzes kunnen bepalen en vernieuwing realiseren. Het boek is bedoeld voor iedereen die geboeid is door maatschappelijke veranderopgaven en daar op een professionele manier een bijdrage aan wil leveren. Het bevat visies, concrete aanpakken en praktische werkvormen om toe te passen in samenwerkingsprocessen.