Niet eerder dienden zoveel ingrijpende transities zich tegelijk aan. Dat ze ook met elkaar samenhangen, maakt de ruimtelijke puzzel extra ingewikkeld. Royal HaskoningDHV heeft de kennis en ervaring om de puzzelstukken te leggen tot een coherent gebiedsontwikkelingsplan. Waarbij het proces bij voorkeur niet wordt opgelegd door de overheid, maar vanuit het gebied ontstaat. Door alle opgaven in de gebiedsontwikkeling te verbinden, werken we samen met alle stakeholders toe naar concrete oplossingen. Doel: het gebied toekomstbestendig maken.
Uitgangspunt is het Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG). Hierbij zoeken we duidelijk de verbinding met andere programma's, zoals IRM en HWBP. Dit om echt de integraliteit te benutten. We dragen hiermee bij aan de doelen voor natuurherstel, stikstofreductie, klimaatadaptatie en kringlooplandbouw. Doelen die naadloos aansluiten bij onze corporate missie om samen met onze partners en klanten de samenleving te verbeteren.
Van visievorming en participatie tot uitvoering
Om draagvlak te creëren voor gebiedsontwikkeling, is verbinding tussen alle stakeholders cruciaal. Want het gaat om uiteenlopende functies in het gebied en vaak schurende belangen. Bovendien duren gebiedsprocessen over het algemeen jaren, waarbij er de nodige hobbels te nemen zijn. Participatie, stakeholdermanagement en blijvende betrokkenheid zijn bij ons dan ook steevast onderdeel van het proces. Door met alle betrokken gebiedspartners aan de slag te gaan ontstaat een gezamenlijke oplossing met oog voor elkaars wensen en belangen.
Neem contact op met onze Climate Resilience experts!